Avancerad Färgteknik

Avancerad Färgteknik: Balayage, Foilayage, Money Piece, Babylights, Lived-In Hair, Low Maintainance, Color Melting, RootShadow, RootMelt, Root tap - you name it! Det är vad du oftast ser på sociala medier och jag Älskar det för att mina kunder älskar det. Det går att anpassa och variera i oändlighet och det bästa är att man slipper göra så täta frisörbesök som när man tex folieslingar på traditionellt vis och på så sätt känner man sig alltid fin i håret och så slipper man den där markanta utväxten.

Balayage: är ett Franskt ord som betyder "svepa". Denna teknik kallas även Open Air Balayage då man frihansmålar på håret med en specialblekning för just Balayage. Ibland packar man in de målade partierna i plastfolie (för att få något mer uppljusning och att inte blekningen ska fläcka av sig). Denna teknik ger en liten uppljusning och håret känns solkysst. Det är den allra mest skonsammaste tekniken men om man vill bli "så ljus som möjligt" behöver man oftast foliepacka. Då kommer vi till nästa:

Foilayage: Samma som Balayage fast man packar in de ljusa målade håret i foliepapper - för att få maximal uppljusning. 

Money Piece: 90-tals slingorna som mer eller mindre diskreta/breda framme vid ansiktet. Även kallt FaceFraming, alltså inramning av ansiktet. Perfekt som uppfärschning eller om man vill slita på så lite hår som möjligt men ändå ha nåt "som händer". 

Babylights: Supertunna folieslingor som verkligen ger uppljusning. Suveränt att göra om man vill bli så ljus det bara går och detta är även tekniken jag använder istället för avfärgning. Extremt tidskrävande men SÅ värt det, om man nu vill bli så ljus det bara går. Denna teknik brukar jag använda tillsammans med någon av de ovanstående. 

Color Melting: När man har en mörkare färg mot botten och blir ljusare och ljusare mot topparna. Perfekt för att få in lite liv i håret utan att bli för mörk. Man använder en teknik för att "smälta" ihop färgerna så att det inte blir kanter emellan.

RootShadow/RootMelt/Root Tap: Olika appliceringstekniker för att få din utväxt att bli så osynlig som möjligt och mjuka upp Balayagen (eller någon annan slingteknik) så att det blir perfekt utblandat. 

Lived-In Hair + Low Maintainance: Betyder att håret har en naturlig look där utväxten är nästintill osynlig samt att slingorna "bara finns där". Dina frisörbesök behöver inte ske så ofta (3-4 gånger per år är normalt) samt att din hårkvalité är på topp!